lördag 6 januari 2018

Dag 19 5 jan 2018. Koh Lipe till Phuket


Det var en lång resdag i går. Vi började strax efter kl 08 från resorten på Koh Lipe och var framme på hotellet i Patong, Phuket strax efter kl 18. Stoppet på Koh Lanta som skulle vara i en timme blev 2 h på grund av att vi väntade på saknade passagerare från speedbåt från annan ö. Så trots att vi valde det snabbare alternativet kom vi fram till destinationen senare. Så är det här och man måste ha tid att ha tid. 

Nu är vi på fastlandet (Phuket halvön) och har ca 1,5 h transfer till flygplatsen på måndag,

Bild 1
Hundarna vet var de får bäst utdelning ;) 

Bild 2
Bekväma säten på Tigerline båten från Koh Lipe till Lanta. Båten lämnade en halvtimme efter utsatt tid men anlände Lanta 12.30 som utsatt. 

Bild 3
130 km är resan ungefär från Lipe till Lanta. 

Bild 4 & 5
Kaos med ankommande och avresande turister på piren i Lanta. Dock tunnandes det av och vår båt var den sista att lämna. 

Bild 6
PePo kommer att få ett eget inlägg i bloggen. Denna killen är grym. Han har haft koll på våra båtar och varit i kontakt med mig inför varje båtavgång för att se att allt fungerar. Nu vinkade han till mi grå Facebook när vi skulle komma in till Lanta. Jag svarade inte och då åkte han till piren för att kolla att allt var ok. Ska du boka biljett till öarna som fungerar och vill ha någon att lita på är detta killen du ska kontakta. Plui bokar och PePo ser till att du är trygg. Hans engelska är lika bra som min (om det nu säger något…) (https://www.facebook.com/pepo.thungbavornphun)

Bild 7
Hej då Lanta. 

Bild 8
Framme i Patong. Vi bor på Baan Boa Resort på den lugna södra delen av Patong. Lugn i jämförelse med övriga Patong men ett inferno av ljud för oss som bara hört hundskall och tuppar gala de sista veckorna. Lite diskussion vid incheckningen om att vi bokat ett superior rum med extrabädd och att vi skulle ha Elise i sängen mellan oss. detta löste de dock smärtfritt när konversationen på booking togs fram av dem och de inte hade svarat på min fråga om ett barn i säng. Visst, våra ungar är större än oss och ser inte ut som barn men på pappret är de 12 & 13 år. En eloge till hotellet att de skötte det snyggt. Att vi sedan fick ett room med direct pool access var en bonus som verkligen uppskattades. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar