Tid: 1 ½ h
Jag brukar göra stora satser med tomatsås i min slökokare om jag har tomater som börjar bli för mjuka eller om de är billiga.
TOMATSÅS
1 st gul lök (stor eller 2 små)
1 msk olja
3 msk tomatpuré
2 st vitlöksklyftor
4 st tomater
1 brk krossade tomater
2 st grönsaksbuljongtärning
1 msk fryst basilika
1 tsk oregano
· Skala lök och vitlök. Skär lök och tomater i stora klyftor.
· Stek lök i olja och tillsätt tomatpuré när löken börjar mjukna. Låt lök och tomatpuré steka ihop. Sänk värmen så att du inte bränner såsen.
· Tillsätt resterande ingredienser och låt koka på låg värme i en timme. I slökokaren låter jag tomatsåsen gå på låg i 8 timmar.
Frys in portionsvis i plastpåsar så att du enkelt kan ta fram och tina till att använda till pizza, tomatsås, köttfärssås och tomatsoppa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar