onsdag 23 februari 2022

Steloperering av fotled (spångleden)

Tro det eller ej men min väninna sen gymnasietiden stelopererade nedre spångleden i början på fabruari. Hon har fått grav artros samt spontanfraktur i fotleden så lite annorlunda än mig. Så här ser hennes plåt ut efter operation. 

Innan operationen skrev hon "Ja man är rädd för hur det ska bli. Ortopeden sa även att det inte var säkert att det skulle bli bra att ”endast” steloperera utan ev en ledbandsprotes senare och då blir det kanske ännu en operation senare"

4 dagar efter operation låter hon meddela: "Det känns som om det gått bra än så länge och hoppas det fortsätter så 

🙏 Det blev två skruvar för att steloperera leden och en skruv för en spontanfraktur på samma led som jag fått under tiden jag skjutit operationen framför mig….😔 Jag mår ok efter omständigheterna och har fått mycket värktabletter som hjälper på traven 🥴 vilket de poängterade att jag måste ta så länge jag har ont pga det påverkar läkningsprocessen. Hade ingen aning om detta. Är tacksam över att jag fick operera mig via vårdslussen på en specialistklinik i Eskilstuna (Specialistcenter Scandinavia) där både sköterskor och fotkirurgen Kristoffer Domanski var helt fantastiska på alla sätt och vis 🙏 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Nu är jag hemma och det blir kryckor och denna pjäxliknande stövel (ortos) i 3-5 månader och hoppas allt blir bra därefter ."

Nedan ser du min plåt efter min operation som då måste ha varit övre spångleden vilket jag inte visste att den hette. Framförallt har hon inte haft alls så ont som jag hade och om det beror på att hon fått bättre smärtlindring som erbjuds på prival klinik eller inte förtäljer inte historien. Rådet är dock att se till att bli garanterad bra smärtlindring. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar